fbpx

Ringmaat

Ringmaat bepalen: Verschillende methoden

Wanneer je besluit om een ring via internet te kopen is het belangrijk om te weten welke ringmaat je hebt. Of misschien wil je een ring cadeau geven en wil je daarvan de ringmaat weten. Wij helpen je daar graag mee!

In de tabel zie je de verschillende manieren van weergave van ringmaten. Standaard staan de maten in “Ringmaat Europa” vermeld.

Methode : touw

Met een touwtje: Als je deze niet hebt moet je je ringmaat opmeten. Hierbij heb je de volgende dingen nodig: touw en een liniaal

Eerst moet je de omtrek van je vinger weten. Om hier achter te komen pak je het touwtje en doe je deze om de vinger waar je de ring om wilt. Houd de plek vast of markeer deze waar het touwtje elkaar raakt. Meet vervolgens de lengte van het touwtje, wat dus de omtrek van je vinger is

Methode 2: ringmeter

Maak je eigen ringmeter: Wat je hiervoor nodig hebt is een schaar en plakband en een printer.  Als eerste stap download je de ringmeterformulier en print je deze.

Vervolgens knip je de strook uit die je denkt nodig te hebben en zet je deze vast met de plakband. Als je de strook over je vinger schuift, kun je checken of deze maat goed past.

Methode 3: schuifmaat

Met de schuifmaat kun je gemakkelijk de binnenkant diameter aflezen. Met deze maat kun je vervolgens aan de hand van de maattabel de juiste ringmaat vinden.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.