fbpx

Mijn armbandmaat meten

Hoe groot je armbandmaat is hangt af je persoonlijke voorkeuren. De één wil dat een armband lekker los om de pols hangt, de ander vindt het fijn als de armband wat strakker zit. Hieronder leggen we je uit hoe jij makkelijk zelf je armband kunt meten.

 

Meet de omtrek van je pols

Als je de omtrek van je pols gaat meten kun je dit het beste net boven (naar je vingers toe) het knobbeltje van je pols doen. Draai er een meetlint omheen en zorg dat het niet te strak zit. Het aantal centimeters is meteen af te lezen. Heb je geen meetlint, dan kun je er voor kiezen om een touwtje te gebruiken. Draai het touwtje om je pols heen en zet een streepje waar het touwtje kruist. Meet vervolgens de lengte van het touwtje op.

Maar let op! Je polsmaat is niet je armbandmaat. Het hangt af van hoe strak/los je zelf wil dat de armband zit. De onderstaande tabel geeft aan wat je bij je polsomtrek op moet tellen om tot je armbandmaat te komen:

Armbandmaat: Je polsomtrek + 0,0 cm

Armbandmaat: Je polsomtrek + 1 cm

Armbandmaat: Je polsomtrek + 2 cm

Voorbeeld: jouw polsomtrek is 17 cm en je wil een normale armband , dan tel je hier 3 cm bij op 17+1 = 18. Jouw armbandmaat is dus 18.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.